Senk romtemperaturen og…….

Det er mange måter å få lavere strømregning på. En sikker måte er å senke romtemperaturen i hjemmet dit. Men da kan det være greitt å gjøre noen aktiviteter som øker kroppstemperaturen, for eksempel sex. Sex kan også forbrenne kalorier. I den anledningen har Nordens største erotiske webshop, Sinful, undersøkt hvor mange kalorier man kan forbrenne når man dyrker sex. Undersøkelsen har dannet grunnlagt for Sinfuls Kalorikalkulator, som gir nordmenn mulighet for å finne ut av hvor mange kalorier man forbrenner når man dyrker lakengymnastikk.

Sex er sunt – veldig sunt

Hvis man dyrker sex, og oppnår en orgasme, frigis det en masse signalstoffer i hjernen. Blant annet frigjøres oxytocin og dopamin, som er med på å gi oss en følelse av lykke, nytelse og samhørighet med partneren vår, og er med på å styrke vår mentale helse. At disse stoffene frigis er altså noe som er sunt i seg selv, men Sinfuls Kalorikalkulator avslører også at sex ikke kun er sunt for sinnet – det er også sunt for kroppen: 

“Sex er en super måte å få forbrent noen av de ekstra kaloriene man har inntatt over julen. På denne måten kan du både dyrke det intime samlivet, og samtidig se det som en ekstra morsom måte å få inn litt trening på.” sier Co-Founder av Sinful, Mathilde Mackowski.

Sex er altså en enkel måte å få fart i forbrenningen på, sammen med partneren din. I Sinfuls Kalorikalkulator kan du gå inn å måle hvor mange kalorier du selv og partneren din har forbrent i en gitt stilling. Du plotter inn kjønn, vekt, stilling og antall minutter i Kalorikalkulatoren, og så vil den fortelle deg hvor mange kalorier dere hver i sær har forbrent. Som noe ekstra, kan du også se hva dette svarer av forskjellige matvarer, eller sammenlignet med andre typer trening. 

Så mye forbrenner den gjennomsnittlige nordmann under sex

Hvis du for eksempel tar utgangpunkt i en kvinne på 70 kg, og en mann på 84 kg, kan kalkulatoren fortelle deg at disse forbrenner henholdsvis 164 kalorier og 226 kalorier ved å dyrke sex i misjonærstillingen i 30 minutter. Dette svarer til en 20 minutters løpetur, eller 45 minutter yoga. 

Vil du prøve selv, finner du Sinfuls Kalorikalkulator her

Om Sinful

Sinful er Nordens største erotiske webshop. Virksomheten ble stiftet i 2008 av Mathilde Mackowski og Tonny Andersen, og har i dag over 80 ansatte. Sinful har mottatt gjeve priser, som de danske prisene ‘Bedste eksport-case’ 2018, E-handelsprisen ‘Årets E-ner’ i 2017, og hele fire Gazellepriser, som tildeles virksomheter med stor vekst, i 2015, 2016, 2017 og 2018.

Tekst:Mynewsdesk    Illustrasjonfoto: iStockphoto